πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον

Τι γνωρίζετε για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον;

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού, ειδικά αν αυτό είναι παλιό κι έχει αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα, μπορεί να αποδειχθεί μία αρκετά πολυέξοδη διαδικασία. Επιπλέον, αν κάποιος στις μέρες μας θέλει να πουλήσει ή να νοικιάσει ένα σπίτι, θα πρέπει να αποκτήσει το λεγόμενο «Πιστοποιητικό ενέργειας» με το οποίο θα αποδεικνύεται πως το σπίτι του είναι «φιλικό προς το περιβάλλον» και δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια για τη θέρμανση και τον κλιματισμό του. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σπίτι, είτε καινούργιο είτε παλιό, θα πρέπει να είναι τέλεια μονωμένο και γενικά να είναι θωρακισμένο απέναντι στο κλίμα.

Αναγνωρίζοντας το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι στις μέρες μας το να κάνει κάποιος όλες αυτές τις διαδικασίες, το Κράτος αποφάσισε να βοηθήσει λίγο την κατάσταση με το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιδότηση εργασιών που θα κάνουν το σπίτι πιο αποτελεσματικό από ενεργειακή άποψη. Ας δούμε ποιες εργασίες μπορούν να επιδοτηθούν.

Αλλαγή κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης

Τα κουφώματα και τα τζάμια είναι ο «πρώτος στόχος» του συγκεκριμένου προγράμματος. Τα παλιά κουφώματα κρίνονται πολύ ενεργοβόρα αφού δεν προσφέρουν καλή μόνωση κι έτσι το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση τους με καινούργια ειδικά σχεδιασμένα κουφώματα και με διπλά τζάμια για μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Επιδοτείται επίσης και η αντικατάσταση ή τοποθέτηση παντζουριών ή ρολών σκίασης για επιπλέον μόνωση και προστασία από το καλοκαιρινό κυρίως ήλιο. Μπορεί να επιδοτηθεί επίσης η τοποθέτηση καινούργιων κουφωμάτων σε εξώπορτα μονοκατοικίας και στις πόρτες που οδηγούν στη ταράτσα και τον ακάλυπτο οικοδομών. ΔΕΝ επιδοτείται η τοποθέτηση καινούργιας εξώπορτας σε διαμερίσματα.

Τοποθέτηση εξωτερική μόνωσης

Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον επιδοτεί και την εξωτερική μόνωση στο κέλυφος μιας οικοδομής ή μονοκατοικίας. Στους χώρους που μπορούν να μονωθούν και να επιδοτηθούν συμπεριλαμβάνονται και οι πιλοτές και τα δώματα. Σε περίπτωση που για τεχνικούς ή νομικούς μόνους δεν μπορεί να μονωθεί ένα κτίριο εξωτερικά – αν για παράδειγμα είναι διατηρητέο – τότε η μόνωση μπορεί να γίνει εσωτερικά.

Αναβάθμιση ή αλλαγή εξοπλισμού θέρμανσης και ζεστάματος νερού

Μπορεί επίσης να επιδοτηθεί από το εν λόγω πρόβλημα και η «αναβάθμιση» των τεχνικών μέσων που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του κάθε κτιρίου, δηλαδή του καυστήρα, είτε αυτός είναι ατομικός είτε κεντρικός. Στη προκειμένη περίπτωση, θα δοθεί έμφαση στις νέες οικολογικές μορφές καυσίμων (αέριο, ηλιακή ενέργεια κλπ) αλλά και στην αυτοματοποίηση του συστήματος διαχείρισης λειτουργίας του καυστήρα για όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική λειτουργία. Να σημειωθεί ότι επιδοτείται μόνο η αναβάθμιση του καυστήρα και όχι των σωμάτων θέρμανσης και των σωληνώσεων μέσα στο σπίτι.

Όσον αφορά τη θέρμανση του νερού, μπορεί κι εδώ να επιδοτηθεί η αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με νέο καλύτερης τεχνολογίας ή με ηλιακό.

Πώς «δουλεύει» το πρόγραμμα;

Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφτεί το σπίτι σας ένας ενεργειακός επιθεωρητής και να καταγράψει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να γίνει η αίτηση για την επιδότηση. Η επιδότηση υπολογίζεται με βάσει τα τετραγωνικά του σπιτιού και ανέρχεται στα 250 Ευρώ ανά τετραγωνικό. Η επιδότηση μπορεί να γίνει είτε με τη χορήγηση τελείως άτοκου δανείου είτε με απευθείας χρηματοδότηση μεγάλου μέρους των εργασιών είτε με κάποιο συνδυασμό των δύο μορφών επιδότησης.

Οι εργασίες εννοείται θα πρέπει να γίνουν από ένα έμπειρο και άριστα καταρτισμένο συνεργείο μεγάλης εταιρείας ανακαινίσεων, όπως η Chroma Decor. Όπως και να έχει, το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να ανανεώσετε το σπίτι σας και να κάνετε εργασίες που είναι απολύτως απαραίτητες αν ποτέ θελήσετε να το νοικιάσετε ή να το πουλήσετε. Είτε λοιπόν το σπίτι σας είναι παλιό, είτε καινούργιο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ο καλύτερος λόγος για να το αναβαθμίσετε και να βοηθήσετε τόσο τη τσέπη σας, όσο και το περιβάλλον. Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μας επηρεάζει όλους, είναι αυτονόητο ότι τέτοιες ευκαιρίες δεν θα παρουσιάζονται και πολύ συχνά, οπότε θα πρέπει να τις εκμεταλλεύεστε αμέσως!

Η γυψοσανίδα στην ανακαίνιση μπάνιου

Σε μια ανακαίνιση μπάνιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί γυψοσανίδα η οποία επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Η κατασκευή του μπάνιου με ανθυγρές γυψοσανίδες, φροντίζουν ώστε να αντέξει τον μπάνιο την υγρασία και χρησιμοποιούνται πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα της γυψοσανίδας στο μπάνιο;

  • Η χρήση της γυψοσανίδας στο μπάνιο προσφέρει ελευθερία στον σχεδιασμό.
  • Υπάρχει ευκολία στην εφαρμογή της.
  • Αντέχει στην υγρασία ειδικά εάν χρησιμοποιείται η ανθυγρή.
  • Αποτελεί καλό υπόβαθρο για τοποθέτηση πλακιδίων.
  • Προσφέρει ευελιξία στην ποιότητα και την όψη.

Τα μπάνια και η κουζίνα, γενικά οι χώροι που παρουσιάζουν έντονη υγρασία θα πρέπει να χρησιμοποιούν ανθυγρή γυψοσανίδα και μάλιστα θα πρέπει να χρησιμοποιούν διπλή όψη αυτής της γυψοσανίδας. Στην γυψοσανίδα μπορούν να τοποθετηθούν πλακίδια, ενώ αποτελεί ιδανική επιφάνεια και για βάψιμο.

Τσιμεντοσανίδα χρησιμοποιείται επίσης σε χώρους που παρουσιάζουν υγρασία και μη. Μπορεί να κρατήσει και αυτή το βάρος των πλακιδίων, ενώ δεν είναι απαραίτητη η στεγανοποίηση της επιφάνειας της.

Η τσιμεντοσανίδα που είναι κατάλληλη για χώρους με υγρασία, είναι κατάλληλη για χώρους όπως οι επαγγελματικές κουζίνες, οι σάουνες, οι γαλακτοκομικές μονάδες, δηλαδή όλοι οι χώροι που βρίσκονται συνεχώς με έντονη υγρασία.

πηγή: https://www.anakainisimpaniou.gr/gypsosanida-anakainisi-mpaniou/

ανακαίνιση μικρού μπάνιου τιμές

Γιατί είναι χαμηλές οι Ανακαίνιση Μικρού Μπάνιου Τιμές

Ένας απλός οδηγός για τις τιμές ανακαίνισης μικρού μπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου σε γενικές γραμμές δεν είναι από τις πιο φθηνές ανακαινίσεις, ωστόσο δεν παύει να είναι πολύ απαραίτητη, ειδικά σε σπίτια παλιά ή σε σπίτια με παλιού τύπου είδη υγιεινής και γενικά ταλαιπωρημένο εξοπλισμό. Αυτό που πρέπει να ξέρετε όμως, είναι το γεγονός ότι το κόστος της ανακαίνισης μπάνιου δεν είναι στάνταρ. Εξαρτάται από πολλού παράγοντες, όπως το μέγεθος των εργασιών και ο βαθμός στον οποίο το μπάνιο πρέπει να ανανεωθεί. Ένας όμως από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες της τιμής μιας ανακαίνισης, είναι το μέγεθος του.

Με απλά λόγια, όσο πιο μεγάλο είναι ένα μπάνιο, τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η τιμή της ανακαίνισης του. Εννοείται λοιπόν ότι οι ανακαίνιση μικρού μπάνιου τιμές είναι σχετικά χαμηλές αφού οι εργασίες που θα χρειαστούν να γίνουν είναι  φθηνότερες κι έχουν μικρότερη χρονική διάρκεια. Επιπλέον, χρειάζονται λιγότερα υλικά και μικρότερα είδη υγιεινής. Αν λοιπόν το μπάνιο σας είναι μικρό, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να το αλλάξετε και να το ανανεώσετε. Γιατί όμως υπάρχει αυτή η σχετικά μεγάλη διαφορά στο κόστος ανακαίνισης ανάλογα με το μέγεθος του κάθε μπάνιου; Ας δούμε μερικά απλά και πρακτικά πράγματα.

Μικρότερο μπάνιο = ανάγκη για λιγότερα υλικά

Όπως είπαμε και πριν, είναι λογικό το μικρό μπάνιο να χρειάζεται λιγότερα υλικά για την ανακαίνιση του από ένα μεγάλο. Απλά σκεφτείτε το εξής: κάθε ανακαίνιση μπάνιου συνήθως συνοδεύεται και από αντικατάσταση πλακιδίων, δεν είναι λοιπόν λογικό να χρειάζονται λιγότερα νέα πλακάκια για ένα μικρό μπάνιο απ’ ότι για ένα μεγάλο, αφού θα πρέπει να καλυφθεί και μικρότερη επιφάνεια; Το ίδιο ισχύει λίγο – πολύ για όλα τα υλικά, δεδομένου φυσικά ότι θα γίνουν σωστές αγορές μετά από υπολογισμούς και μελέτες και δεν θα καταλήξετε με ένα ή δύο κιβώτια «ανταλλακτικά πλακίδια»…

Συνήθως δεν χρειάζεται απομάκρυνση μπανιέρας

Η πρώτη εργασία που γίνεται σε μια ανακαίνιση μεγάλου μπάνιου είναι η απομάκρυνση της μπανιέρας. Σχεδόν όλα τα παλιότερα μπάνια είναι εξοπλισμένα με μπανιέρες, ωστόσο η μπανιέρα σήμερα θεωρείται μία περιττή πολυτέλεια που απλά πιάνει χρόνο αφού δεν γεμίζει συχνά. Γι’ αυτό και οι μπανιέρες αντικαθίστανται πλέον με ντουζιέρες. Τα μικρά μπάνια λοιπόν έχουν έναν μεγάλο πλεονέκτημα: άσχετα με την ηλικία τους, ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις στο design μπάνιων αφού έχουν ήδη ντουζιέρες, δεδομένου ότι οι μπανιέρες απλά δεν χωράνε σε αυτά. Αν θέλετε, μπορείτε να πάτε την μπανιέρα σας «στο επόμενο επίπεδο», μπορείτε να τοποθετήσετε μία καμπίνα στη ντουζιέρα σας για να της σώσετε μία δόση πολυτέλειας αλλά και να την κάνετε πιο μοντέρνα.

Δεν χωράνε οι περιττές πολυτέλειες

Ένας μεγάλος χώρος πρέπει και να γεμίσει και αυτό σημαίνει μεγάλα είδη υγιεινής αλλά και πολλά βοηθητικά «έπιπλα» μπάνιου, πράγμα που σημαίνει και πολλά και αρκετά μεγάλα έξοδα. Το καλό μ’ένα μικρό μπάνιο είναι ότι δεν έχετε πολύ χώρο για να γεμίσετε, οπότε δεν θα χρειαστείτε πολλά χρήματα για να διαμορφώσετε τον χώρο, ακόμη και αν απομακρύνετε και αντικαταστήσετε όλα τα είδη υγιεινής σας. Θα πρέπει πάντα το μικρό σας μπάνιο να είναι μινιμαλιστικό και χρηστικό. Μην το μπουκώσετε για να διατηρήσετε το κόστος της ανακαίνισης μικρό αλλά και για να μην χαλάσετε την αρτιότητα του χώρου σας.

Πώς θα βρείτε καλές τιμές;

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρείτε καλές τιμές για ανακαινίσεις μπάνιου και όχι μόνο, είναι να μιλήσετε με φίλους και γνωστούς που έχουν κάνει μία σχετικά πρόσφατα, έτσι ώστε να σας προτείνει ή να σας συστήσει κάποια καλή επιχείρηση. Αν δεν γνωρίζετε κάποιον που να έχει κάνει ανακαίνιση, δεν έχετε παρά να ψάξετε για επιχειρήσεις του κλάδου στο internet και να πάρετε τηλέφωνα για να δείτε τι προσφορές θα σας κάνουν. Θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με την κάθε επιχείρηση για να έρθει κάποιος ειδικός και να σας κάνει μία τελική κι εμπεριστατωμένη προσφορά. Μην δεχτείτε προσφορές από το τηλέφωνο για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Απλές συμβουλές για τις πιο οικονομικές ανακαίνιση σπιτιού προσφορές

Απλές συμβουλές για τις πιο οικονομικές ανακαίνιση σπιτιού προσφορές

Προσφορές για ανακαίνιση σπιτιού ακριβώς στα μέτρα σας

Ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι φοβούνται να κάνουν μία ανακαίνιση σπιτιού ή ακόμη και να κάνουν μία σχετική έρευνα αγοράς, είναι το κόστος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι για να γίνει σωστά ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρέπει να δουλέψουν πολλοί μάστορες αλλά και να χρησιμοποιηθούν καλά και σύγχρονα υλικά όπως χρώματα, είδη υγιεινής κλπ, οπότε και το κόστος θα φτάσει στα ύψη. Οι φόβοι αυτοί δεν είναι τελείως αβάσιμοι, αλλά σίγουρα δεν είναι και 100% αληθινοί ή δικαιολογημένοι.

Μία ανακαίνιση σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση. Ανάλογα με το εύρος των αλλαγών αλλά και την ηλικία και τη κατάσταση του κάθε χώρου, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εργατοώρες και υλικά για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα το κόστος μίας ολικής ή εκτεταμένης ανακαίνισης δεν είναι μικρό, αν προσέξουμε όμως, μπορεί να περιοριστεί αρκετά.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να ξέρετε είναι ότι πλέον επικρατεί μεγάλος ανταγωνισμός στον χώρο των ανακαινίσεων καθώς λόγω της εξαφάνισης της αγοράς ακινήτων, η ζήτηση για ανακαινίσεις είναι μεγάλη και αυξάνεται συνεχώς. Αν λοιπόν ψάξετε σωστά κι έξυπνα, σίγουρα θα δεχτείτε και θα βρείτε ανακαίνιση σπιτιού προσφορές που θα ταιριάζουν στο πορτοφόλι σας. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξετε.

Απευθυνθείτε σε γραφείο

Αν σκοπεύετε να κάνετε μία απλή ανακαίνιση, όπως ας πούμε ένα βάψιμο ή μια αλλαγή πλακιδίων, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον μάστορα της γειτονιάς. Αν από την άλλη σκοπεύετε να κάνετε κάποια ανακαίνιση που να απαιτεί πολλές εργασίες, όπως ας πούμε μία ανακαίνιση μπάνιου ή μια ολική ανακαίνιση κουζίνας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να στραφείτε προς ένα εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο ή εταιρία. Μία εταιρία ανακαινίσεων θα αναλάβει τον συντονισμό των μαστόρων και των εργασιών αλλά και θα σας προσφέρει και υλικά σε ειδικές τιμές. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι μάστορες θα είναι υπάλληλοι και όχι ανεξάρτητοι επαγγελματίες, οι αμοιβές τους; Θα περιλαμβάνονται στην προσφορά που θα σας κάνει η εταιρία. Με απλά λόγια, μία καλή εταιρία ανακαινίσεων θα σας γλυτώσει πολύ χρόνο και χρήμα.

Πάρτε πολλές προσφορές

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί που κάνουν έρευνα αγοράς για ανακαίνιση, είναι να ρωτάνε μόνο ένα ή δύο γραφεία. Ακόμη και αν σας στείλουν συστημένους κάπου, καλό είναι να παίρνετε πάντα και μια δεύτερη και Τρίτη και τέταρτη γνώμη και προσφορά. Καταλήξτε πάνω – κάτω στο τι τύπου ανακαίνιση θέλετε να κάνετε και σε ποιο χώρο ή χώρους και μιλήστε με όσα περισσότερα γραφεία μπορείτε. Μη σας φανεί παράξενο αν οι προσφορές έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους! Αν αναρωτιέστε που θα βρείτε επιχειρήσεις, η απάντηση είναι απλή: το internet είναι φίλος σας! Απλά ψάξτε στο Google τον όρο «ανακαινίσεις» μαζί με το όνομα της πόλης ή της περιοχής σας και θα βρείτε εκατοντάδες αποτελέσματα.

Ψάξτε για ειδικές προσφορές

Όπως είπαμε και πριν, ο ανταγωνισμός στον κλάδο των ανακαινίσεων είναι πολύ μεγάλος, γι’ αυτό και πολλές επιχειρήσεις κάνουν περιοδικά διάφορές ειδικές προσφορές, συνήθως για κάποιο συγκεκριμένο τύπο ανακαίνισης. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει για παράδειγμα μία ανακαίνιση μπάνιου, μπορείτε να Google-άρετε «ανακαίνιση μπάνιου προσφορές» ή κάτι παρόμοιο, κατά προτίμηση με το όνομα της πόλης σας και σίγουρα θα βρείτε προσφορές και εκπτώσεις που θα σας αφορούν.

Μην αποκαλύψετε το budget σας

Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες των διαπραγματεύσεων είναι να μην αποκαλύψετε γρήγορα το ποσόν που είστε διατεθειμένοι να δώσετε, γιατί πολύ απλά η άλλη πλευρά στο «τραπέζι» θα φροντίσει να μείνει μέσα στα όρια του εν λόγω ποσού, δηλαδή η τελική προσφορά θα είναι πολύ κοντά σε αυτό. Καλό είναι λοιπόν να κρατήσετε το budget σας μυστικό και αφού μιλήσετε λίγο και σας γίνει μια προσφορά να πείτε κάτι σαν «κρίμα, μόνο τόσα μπορώ να δώσω…». Να είστε σίγουροι ότι θα σας γίνει κάποια μείωση στη προσφορά που σας έγινε σαν τελική. Απλά φροντίστε το ποσό που θα πείτε να μην είναι υπερβολικά μακριά από τη προσφορά!

Μικρές-ιδέες-σχεδίασης-μπάνιου-2018

Μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου 2018

Μικρές ιδέες σχεδίασης μπάνιου 2018 μπορεί να μετατρέψει το δωμάτιο σε έναν χώρο με ατμόσφαιρα σπα – με εξαιρετικές ανέσεις που περιλαμβάνει countertops γρανίτη, αποθηκευτικούς χώρους , κομψή τουαλέτα και ορισμένα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής σας. Τα στοιχεία της ουδέτερης παλέτας χρωμάτων αναδεικνύουν επίσης τη μοντέρνα εμφάνιση του μπάνιου σας. Είναι χαρακτηρισμένο με τάξη και είναι αναμφισβήτητα κομψό από την άποψη του σχεδιασμού feat. Τα μοντέρνα σχέδια κλιμακώνουν την εμπειρία σας σε έναν πιο πολυτελές τρόπο χαλάρωσης. Για να σας δώσουμε περισσότερες ιδέες για το πλούσιο ζωντανό, εδώ είναι 95 μικρά μοντέρνα σχέδια μπάνιου που σίγουρα θα σας γοητεύσουν.

 

Σχεδιάζοντας ένα λειτουργικό και ευχάριστο μπάνιο

Σχεδιάζοντας ένα λειτουργικό και ευχάριστο μπάνιο

Σχεδιάζοντας ένα λειτουργικό και ευχάριστο μπάνιο

Σε ένα σπίτι μπορεί να μην υπάρχει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο ούτε ξεχωριστή κουζίνα και σαλόνι, το μόνο σίγουρο είναι ότι το μπάνιο ως αυστηρά ιδιωτικός χώρος θα είναι ξεχωριστά. Από μόνο του αυτό το γεγονός  καταδεικνύει με σαφήνεια την ανάγκη σωστού σχεδιασμού του συγκεκριμένου χώρου σε κάθε σπίτι. Όσο μικρός και αν είναι ο χώρος του μπάνιου οφείλει να έχει σωστή οργάνωση και χωροταξία στα είδη υγιεινής ώστε να εξυπηρετεί με αποτελεσματικότητα όλους τους κατοίκους τους σπιτιού και τους επισκέπτες αυτού

Σωστή χωροθέτηση

Ίσως αυτή και μόνο να είναι το Α και το Ω που θα σας εξασφαλίσει ένα σωστό και λειτουργικό μπάνιο. Η σωστή χωροθέτηση προϋποθέτει την σωστή ένταξη και την κατάλληλη οργάνωση των ειδών υγιεινής μέσα στο χώρο του μπάνιου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι  τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις  μεταξύ των διάφορων ειδών υγιεινής στο  μπάνιο ώστε να διασφαλίζεται  τόσο ο ελεύθερος χώρος που χρειάζεται για το καθάρισμα του μπάνιου όσο και η άνεση στην καθημερινή χρήση του.

Σωστή χωροθέτηση μπάνιου

Επιλογή των κατάλληλων ειδών υγιεινής

Πολύ κρίσιμο για την εμπειρία που θα αποκομίσετε από την χρήση του μπάνιου σας είναι επιλογή των καταλλήλων ειδών υγιεινής για αυτό καλό είναι να δώσετε αρκετή προσοχή σε αυτό το κομμάτι. Μια κακή επιλογή θα χαντακώσει το μπάνιο σας ενώ αντίθετα με μια έξυπνη σωστή επιλογή θα κάνετε το χώρο του μπάνιου σας όχι μόνο ευχάριστο αλλά ακόμη και πολλές φορές να φαίνεται μεγαλύτερος από αυτό που πραγματικά είναι. Καλό λοιπόν είναι όταν βρίσκεστε στην φάση κατασκευής ή αναδιαμόρφωσης του μπάνιου σας να κάνετε πέραν των άλλων και μια εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα είδη υγιεινής κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης τους στο μπάνιο, ανάλογα με το υλικό από το οποίο έχουν κατασκευαστεί αλλά και το σχήμα τους.

Υπάρχουν ενδοδαπέδια ειδή υγιεινής τα οποία είναι όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό εκείνα που τοποθετούνται πάνω στο δάπεδο. Επίσης υπάρχουν και κρεμαστά είδη υγιεινής που δεν ακουμπούν στο έδαφος αλλά στηρίζονται στους τοίχους του μπάνιου κατά κύριο λόγο.

Ευλόγα λοιπόν γίνεται κατανοητό ότι το είδος που θα επιλέξετε θα κριθεί κυρίως από  το μέγεθος του μπάνιου σας. Αν το μπάνιο καταλαμβάνει περιορισμένη έκταση η καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε είναι τα κρεμαστά ειδή υγιεινής που δεν καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στο δάπεδο.  Έτσι και εσείς δεν θα νιώθετε στριμωγμένοι κάθε φόρα που μπαίνετε στο μπάνιο σας αλλά και στο μάτι των επισκεπτών σας θα φαίνεται σίγουρα το μπάνιο σας μεγαλύτερο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Αν πάλι δεν έχετε πρόβλημα χώρου τα ενδοπδαπέδια είδη θα σας εξυπηρετήσουν καλύτερα ως πιο πρακτικά και σταθερά.

Μπανιέρα ή ντουζιέρα;

Αναφερθήκαμε και πιο πάνω στα διάφορα είδη υγιεινής όμως κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούμε εδώ ξεχωριστά στην σημαντική επιλογή μεταξύ ντουζιέρας και μπανιέρας καθώς αυτό είδος υγιεινής είναι που καταλαμβάνει ίσως τον περισσότερο χώρο σε ένα μπάνιο. Ζυγίστε σοβαρά της ανάγκες σας και τον χώρο που υπάρχει διαθέσιμος. Αν ο χώρος είναι πολύ μικρός και δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις  τότε δεν έχετε πολλές επιλογές. Η μονή λύση για σας είναι η ντουζιέρα που δεν πιάνει χώρο όπως η μπανιερά που έχει όγκο και η έκταση της είναι μεγάλη. Αν το μπάνιο σας είναι από την άλλη ευρύχωρο επιλέγετε ελευθέρα ότι προτιμάτε μεταξύ της απλής και λιτής ντουζιέρας και της ευρύχωρης μπανιέρας καθώς δεν έχετε τον περιορισμό του χώρου.

Μπανιέρα ή ντουζιέρα;Ο σχεδιασμός και η σωστή υλοποίηση του μπάνιου δεν είναι αστεία υπόθεση για αυτό καλό θα είναι να δώσετε εξ αρχής μεγάλη προσοχή ώστε να μην έχετε συνεχώς προβλήματα και να χρειαστεί να κάνετε ανακαίνιση μετά από λίγο καιρό. Επενδύστε τώρα το χρόνο και το χρήμα σας  για να απολαύσετε ξέγνοιαστοι όλα τα  υπόλοιπα χρονιά.

 

Βάψιμο-Σπιτιού-Ελαιοχρωματισμοί

Βάψιμο Σπιτιού – Ελαιοχρωματισμοί

Όταν ακούμε την λέξη «ανακαίνιση», ο νους όλων μας συνήθως πηγαίνει σε γκρεμίσματα, ξηλώματα, χτισίματα και άλλα μαστορέματα. Με άλλα λόγια, για τους περισσότερους από εμάς ο εν λόγω όρος είναι συνδεδεμένος με μπελαλίδικες και χρονοβόρες διαδικασίες. Υπάρχει ωστόσο μία πάρα πολύ απλή και συνηθισμένη μορφή ανακαίνισης η οποία μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το εσωτερικό του σπιτιού μας, αλλά και τη διάθεση μας γενικότερα. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά οι ελαιοχρωματισμοί ! Περισσότερα https://www.chromadecor.gr/services/c…

 

Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

Θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο; Το ότι το μπάνιο σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να υστερεί στην διακόσμηση. Υπάρχουν τρικς για να το κάνετε να δείχνει πανέμορφο – και μεγαλύτερο!

Ανακαίνιση Σπιτιού - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε...

Ανακαίνιση Σπιτιού – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε…

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι κάτι που ενδιαφέρει όλο και περισσότερους στις μέρες μας. Ωστόσο δεν είναι και λίγοι αυτοί που δεν το τολμούν επειδή απλά δεν γνωρίζουν και πολλά για την όλη διαδικασία. Αυτό είναι φυσικά λογικό αφού δεν είμαστε όλοι μάστορες ή ειδικοί στις ανακαινίσεις αλλά και γενικά δεν υπάρχει λόγος για κάποιον απλό ιδιοκτήτη σπιτιού να έχει στενές σχέσεις με κάποιο τεχνικό γραφείο.

Αν λοιπόν κι εσείς σκέφτεστε την ανακαίνιση και θα θέλατε να μάθετε λίγα περισσότερα γι’ αυτή, διαβάστε τον απλό οδηγό μας για να μάθετε σε γενικές γραμμές όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε.

Τα οφέλη μιας ανακαίνισης

Το πρώτο ερώτημα που έχει κάποιος σχετικά με την ανακαίνιση είναι ποια οφέλη θα του παρέχει. Το πρώτο και βασικό είναι η ανανέωση του χώρου. Μια ανακαίνιση μπορεί να αλλάξει τελείως την ατμόσφαιρα ενός δωματίου ή ακόμη και ολόκληρου του σπιτιού, πράγμα πολύ σημαντικό για κάποιον που έχει ένα παλιό σπίτι και δεν μπορεί να αγοράσει και να μετακομίσει σε καινούργιο.

Στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης εννοείται ότι μπορούν να γίνουν και αλλαγές για να γίνουν οι χώροι πιο πρακτικοί και μοντέρνοι. Μία από τις πιο συχνές εργασίες ανακαίνισης για παράδειγμα είναι αντικατάσταση της μπανιέρας με ντουζιέρα για να εξοικονομηθεί χώρος στο μπάνιο. Τέλος, μία καλή ανακαίνιση στην ουσία αναβαθμίζει το σπίτι σας και ανεβάζει την αξία του.

Αυτό σημαίνει ότι η ανακαίνιση είναι καλή επιλογή ακόμη και για κάποιον που δεν κατοικεί σε κάποιο παλιό σπίτι που έχει στην κατοχή του: όσο πιο ανανεωμένο και μοντέρνο είναι το σπίτι, τόσο πιο ακριβά μπορεί να το νοικιάσει ή να το πουλήσει.

ανακαινιση σπιτιουΟλική ή μερική ανακαίνιση;

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν αποφασίσετε ότι έφθασε η ώρα για ανακαίνιση. Η απάντηση φυσικά θα εξαρτηθεί από τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι σας αλλά και από την ηλικία του. Η ολική ανακαίνιση συνήθως επιλέγεται για παλιά και γενικώς παραμελημένα σπίτια, στα οποία συνήθως θα χρειαστούν και επισκευές αλλά και εργασίες «εκμοντερνισμού» όπως η αλλαγή των σωλήνων.

Η μερική ανακαίνιση γίνεται για την στοχευμένη ανανέωση διάφορων χώρων σε πιο καινούργια σπίτια.

Τα δωμάτια στα οποία γίνεται πιο συχνά ανακαίνιση είναι το μπάνιο αλλά και η κουζίνα αφού αυτά είναι και γενικά τα πιο παραμελημένα αλλά και γιατί ο εκμοντερνισμός τους μπορεί να αρκεί από μόνος του για να ανέβει η αξία του σπιτιού.

Τα στάδια μίας ανακαίνισης

Όποια μορφή και να επιλέξετε, τα στάδια είναι σε γενικές γραμμές τα ίδια, με εξαίρεση φυσικά κάποιες αλλαγές σε λεπτομέρειες.

Στάδιο πρώτο: Σχεδιασμός / Οραματισμός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αποφασίσετε πάνω – κάτω τι θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να επιλέξετε αν θα κάνετε ολική ή μερική ανακαίνιση και στη δεύτερη περίπτωση και τα δωμάτια τα οποία θα ανακαινιστούν.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε μια γενική εικόνα του project στο μυαλό σας ή με άλλα λόγια να σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να πείτε «θέλω να κάνω ανακαίνιση μπάνιου». Αυτό που πρέπει να πείτε για παράδειγμα είναι «θέλω να βάλω ντουζιέρα, να προσθέσω πρίζες και να αλλάξω τα πλακάκια στο μπάνιο μου». Μόνο έτσι θα μπορέσουν να σας πουν οι τεχνικοί τι ακριβώς πρέπει να γίνει και πόσο θα κοστίσουν οι εργασίες.

Στάδιο δεύτερο: Οριστικοποίηση κι εκτίμηση

Το επόμενο βήμα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό ή σε κάποιο τεχνικό γραφείο (περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο), έτσι ώστε να γίνει μία επίσκεψη στο χώρο σας από τις οποίες θα προκύψει μια λίστα με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να πραγματοποιηθεί το όραμα σας.

Στη συνέχεια θα σας γίνει μια προσφορά για το κόστος των εργασιών και των υλικών. Εννοείται ότι το κόστος των υλικών εξαρτάται από τη ποιότητα τους και το κατάστημα από το οποίο θα το αγοράσετε. Πολλά τεχνικά γραφεία έχουν έτοιμα «πακέτα ανακαίνισης» ή μπορούν να σας προσφέρουν μία ποικιλία υλικών σε προνομιακές τιμές.

Στάδιο τρίτο: Προγραμματισμός των εργασιών

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι μια ανακαίνιση είναι σύνθεση υπόθεση και συνήθως χρειάζεται τεχνίτες διάφορων ειδικοτήτων. Αυτό είναι λογικό για μία ολική ανακαίνιση, αλλά ισχύει και στη πλειοψηφία των μερικών. Για την ανακαίνιση μίας κουζίνας ας πούμε είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ένας υδραυλικός, ένας ηλεκτρολόγος, ένας πλακάς κι ένας μπογιατζής.

Οι εργασίες λοιπόν θα πρέπει να γίνουν με τη σωστή σειρά έτσι ώστε να μην χαλάει ο ένας τη δουλειά του άλλου ή για να μη γίνουν κάποιες άσκοπες ζημιές. Ο κάθε μάστορας θα σας πει πότε πρέπει να κάνει τις εργασίες του με βάση το σύνολο των εργασιών που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί ο στόχος του project.

Ο σωστός προγραμματισμός των εργασιών είναι το κλειδί για μια σωστή ανακαίνιση και είναι το στάδιο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε τη περισσότερη προσοχή.

Στάδιο τέταρτο: Εκτέλεση των εργασιών και παράδοση

Η εκτέλεση των εργασιών σίγουρα θα διαρκέσει κάποιες ημέρες, ανάλογα πάντα με το πλήθος και το μέγεθος τους. Εννοείται ότι μια ολική ανακαίνιση θα διαρκέσει παραπάνω από μία μερική ενώ σημαντικές διαφορές μπορεί να παρατηρηθούν και ανάμεσα στο χρόνο παράδοσης μερικών ανακαινίσεων.

Καλό θα ήταν να φροντίσετε να λείπετε όταν θα γίνονται οι πιο απαιτητικές εργασίες για να μην δυσκολεύετε ούτε τη ζωή σας αλλά ούτε και τους τεχνικούς. Το πότε θα εκτελεστούν οι εργασίες μπορεί συνήθως να προγραμματιστεί με τους τεχνικούς.

Όταν τελειώσει η όλη διαδικασία θα γίνει και η παράδοση του έργου, όπου καλό θα ήταν να κάνετε κι έναν έλεγχο για τυχόν μικροπροβλήματα και κακοτεχνίες πριν να πληρώσετε τους μάστορες και να κλείσετε τις εργασίες.

Σε ποιον να εμπιστευτώ την ανακαίνιση μου;

Μία ανακαίνιση μπορεί να γίνει είτε από κάποιους μεμονωμένους μάστορες είτε από μία τεχνική εταιρεία. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να βρείτε μόνοι σας τους μάστορες και να μιλάτε με τον καθένα ξεχωριστά όσον αφορά προγραμματισμό και τιμές ενώ στη δεύτερη, οι τεχνικοί θα είναι υπάλληλοι της εταιρείας και θα συντονίζονται από τους εργοδηγούς της εν λόγω εταιρείας ενώ η προσφορά που θα σας γίνει θα αφορά το σύνολο των εργασιών και πιθανότατα και αυτό των υλικών.

 

1 2