Βάψιμο Σπιτιού – Ελαιοχρωματισμοί

Όταν ακούμε την λέξη «ανακαίνιση», ο νους όλων μας συνήθως πηγαίνει σε γκρεμίσματα, ξηλώματα, χτισίματα και άλλα μαστορέματα. Με άλλα λόγια, για τους περισσότερους από εμάς ο εν λόγω όρος είναι συνδεδεμένος με μπελαλίδικες και χρονοβόρες διαδικασίες. Υπάρχει ωστόσο μία πάρα πολύ απλή και συνηθισμένη μορφή ανακαίνισης η οποία μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το εσωτερικό του σπιτιού μας, αλλά και τη διάθεση μας γενικότερα. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά οι ελαιοχρωματισμοί ! Περισσότερα https://www.chromadecor.gr/services/c…

 

Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

Περισσότερα: https://www.chromadecor.gr/ Θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο; Το ότι το μπάνιο σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να υστερεί στην διακόσμηση. Υπάρχουν τρικς για να το κάνετε να δείχνει πανέμορφο – και μεγαλύτερο!

Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

Θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο; Το ότι το μπάνιο σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να υστερεί στην διακόσμηση. Υπάρχουν τρικς για να το κάνετε να δείχνει πανέμορφο – και μεγαλύτερο!

Ανακαίνιση Σπιτιού - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε...

Ανακαίνιση Σπιτιού – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε…

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι κάτι που ενδιαφέρει όλο και περισσότερους στις μέρες μας. Ωστόσο δεν είναι και λίγοι αυτοί που δεν το τολμούν επειδή απλά δεν γνωρίζουν και πολλά για την όλη διαδικασία. Αυτό είναι φυσικά λογικό αφού δεν είμαστε όλοι μάστορες ή ειδικοί στις ανακαινίσεις αλλά και γενικά δεν υπάρχει λόγος για κάποιον απλό ιδιοκτήτη σπιτιού να έχει στενές σχέσεις με κάποιο τεχνικό γραφείο.

Αν λοιπόν κι εσείς σκέφτεστε την ανακαίνιση και θα θέλατε να μάθετε λίγα περισσότερα γι’ αυτή, διαβάστε τον απλό οδηγό μας για να μάθετε σε γενικές γραμμές όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε.

Τα οφέλη μιας ανακαίνισης

Το πρώτο ερώτημα που έχει κάποιος σχετικά με την ανακαίνιση είναι ποια οφέλη θα του παρέχει. Το πρώτο και βασικό είναι η ανανέωση του χώρου. Μια ανακαίνιση μπορεί να αλλάξει τελείως την ατμόσφαιρα ενός δωματίου ή ακόμη και ολόκληρου του σπιτιού, πράγμα πολύ σημαντικό για κάποιον που έχει ένα παλιό σπίτι και δεν μπορεί να αγοράσει και να μετακομίσει σε καινούργιο.

Στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης εννοείται ότι μπορούν να γίνουν και αλλαγές για να γίνουν οι χώροι πιο πρακτικοί και μοντέρνοι. Μία από τις πιο συχνές εργασίες ανακαίνισης για παράδειγμα είναι αντικατάσταση της μπανιέρας με ντουζιέρα για να εξοικονομηθεί χώρος στο μπάνιο. Τέλος, μία καλή ανακαίνιση στην ουσία αναβαθμίζει το σπίτι σας και ανεβάζει την αξία του.

Αυτό σημαίνει ότι η ανακαίνιση είναι καλή επιλογή ακόμη και για κάποιον που δεν κατοικεί σε κάποιο παλιό σπίτι που έχει στην κατοχή του: όσο πιο ανανεωμένο και μοντέρνο είναι το σπίτι, τόσο πιο ακριβά μπορεί να το νοικιάσει ή να το πουλήσει.

ανακαινιση σπιτιουΟλική ή μερική ανακαίνιση;

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν αποφασίσετε ότι έφθασε η ώρα για ανακαίνιση. Η απάντηση φυσικά θα εξαρτηθεί από τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι σας αλλά και από την ηλικία του. Η ολική ανακαίνιση συνήθως επιλέγεται για παλιά και γενικώς παραμελημένα σπίτια, στα οποία συνήθως θα χρειαστούν και επισκευές αλλά και εργασίες «εκμοντερνισμού» όπως η αλλαγή των σωλήνων.

Η μερική ανακαίνιση γίνεται για την στοχευμένη ανανέωση διάφορων χώρων σε πιο καινούργια σπίτια.

Τα δωμάτια στα οποία γίνεται πιο συχνά ανακαίνιση είναι το μπάνιο αλλά και η κουζίνα αφού αυτά είναι και γενικά τα πιο παραμελημένα αλλά και γιατί ο εκμοντερνισμός τους μπορεί να αρκεί από μόνος του για να ανέβει η αξία του σπιτιού.

Τα στάδια μίας ανακαίνισης

Όποια μορφή και να επιλέξετε, τα στάδια είναι σε γενικές γραμμές τα ίδια, με εξαίρεση φυσικά κάποιες αλλαγές σε λεπτομέρειες.

Στάδιο πρώτο: Σχεδιασμός / Οραματισμός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αποφασίσετε πάνω – κάτω τι θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να επιλέξετε αν θα κάνετε ολική ή μερική ανακαίνιση και στη δεύτερη περίπτωση και τα δωμάτια τα οποία θα ανακαινιστούν.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε μια γενική εικόνα του project στο μυαλό σας ή με άλλα λόγια να σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να πείτε «θέλω να κάνω ανακαίνιση μπάνιου». Αυτό που πρέπει να πείτε για παράδειγμα είναι «θέλω να βάλω ντουζιέρα, να προσθέσω πρίζες και να αλλάξω τα πλακάκια στο μπάνιο μου». Μόνο έτσι θα μπορέσουν να σας πουν οι τεχνικοί τι ακριβώς πρέπει να γίνει και πόσο θα κοστίσουν οι εργασίες.

Στάδιο δεύτερο: Οριστικοποίηση κι εκτίμηση

Το επόμενο βήμα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον τεχνικό ή σε κάποιο τεχνικό γραφείο (περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο), έτσι ώστε να γίνει μία επίσκεψη στο χώρο σας από τις οποίες θα προκύψει μια λίστα με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να πραγματοποιηθεί το όραμα σας.

Στη συνέχεια θα σας γίνει μια προσφορά για το κόστος των εργασιών και των υλικών. Εννοείται ότι το κόστος των υλικών εξαρτάται από τη ποιότητα τους και το κατάστημα από το οποίο θα το αγοράσετε. Πολλά τεχνικά γραφεία έχουν έτοιμα «πακέτα ανακαίνισης» ή μπορούν να σας προσφέρουν μία ποικιλία υλικών σε προνομιακές τιμές.

Στάδιο τρίτο: Προγραμματισμός των εργασιών

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι μια ανακαίνιση είναι σύνθεση υπόθεση και συνήθως χρειάζεται τεχνίτες διάφορων ειδικοτήτων. Αυτό είναι λογικό για μία ολική ανακαίνιση, αλλά ισχύει και στη πλειοψηφία των μερικών. Για την ανακαίνιση μίας κουζίνας ας πούμε είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ένας υδραυλικός, ένας ηλεκτρολόγος, ένας πλακάς κι ένας μπογιατζής.

Οι εργασίες λοιπόν θα πρέπει να γίνουν με τη σωστή σειρά έτσι ώστε να μην χαλάει ο ένας τη δουλειά του άλλου ή για να μη γίνουν κάποιες άσκοπες ζημιές. Ο κάθε μάστορας θα σας πει πότε πρέπει να κάνει τις εργασίες του με βάση το σύνολο των εργασιών που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί ο στόχος του project.

Ο σωστός προγραμματισμός των εργασιών είναι το κλειδί για μια σωστή ανακαίνιση και είναι το στάδιο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε τη περισσότερη προσοχή.

Στάδιο τέταρτο: Εκτέλεση των εργασιών και παράδοση

Η εκτέλεση των εργασιών σίγουρα θα διαρκέσει κάποιες ημέρες, ανάλογα πάντα με το πλήθος και το μέγεθος τους. Εννοείται ότι μια ολική ανακαίνιση θα διαρκέσει παραπάνω από μία μερική ενώ σημαντικές διαφορές μπορεί να παρατηρηθούν και ανάμεσα στο χρόνο παράδοσης μερικών ανακαινίσεων.

Καλό θα ήταν να φροντίσετε να λείπετε όταν θα γίνονται οι πιο απαιτητικές εργασίες για να μην δυσκολεύετε ούτε τη ζωή σας αλλά ούτε και τους τεχνικούς. Το πότε θα εκτελεστούν οι εργασίες μπορεί συνήθως να προγραμματιστεί με τους τεχνικούς.

Όταν τελειώσει η όλη διαδικασία θα γίνει και η παράδοση του έργου, όπου καλό θα ήταν να κάνετε κι έναν έλεγχο για τυχόν μικροπροβλήματα και κακοτεχνίες πριν να πληρώσετε τους μάστορες και να κλείσετε τις εργασίες.

Σε ποιον να εμπιστευτώ την ανακαίνιση μου;

Μία ανακαίνιση μπορεί να γίνει είτε από κάποιους μεμονωμένους μάστορες είτε από μία τεχνική εταιρεία. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να βρείτε μόνοι σας τους μάστορες και να μιλάτε με τον καθένα ξεχωριστά όσον αφορά προγραμματισμό και τιμές ενώ στη δεύτερη, οι τεχνικοί θα είναι υπάλληλοι της εταιρείας και θα συντονίζονται από τους εργοδηγούς της εν λόγω εταιρείας ενώ η προσφορά που θα σας γίνει θα αφορά το σύνολο των εργασιών και πιθανότατα και αυτό των υλικών.

 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Συμβουλές για μια σωστή Ανακαίνιση Σπιτιού

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να κάνουν μια ανακαίνιση σπιτιού, αλλά δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με αυτό που συνεπάγεται. Γι αυτόν το λόγο έρχεται αυτός ο οδηγός ανακαίνισης σπιτιού. Για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τις εργασίες ανακαίνισης σωστά ή τουλάχιστον να ξέρετε πού να ζητήσετε βοήθεια, μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτές τις εργασίες παρακάτω.

Ανάθεση έργου

Μην αναθέσετε σε κάποιον την ανακαίνιση του σπιτιού σας  χωρίς να εξετάσετε την ιστορία που έχουν συνδεθεί με αυτόν online. Οι εταιρείες συνήθως είναι εύκολο να βρουν κριτικές, αλλά αν είναι εργολάβος μπορεί να μην είναι τόσο απλό. Κάνουν ιστοσελίδες όπου οι άνθρωποι μπορούν να αξιολογήσουν τους ανθρώπους με τους οποίους δούλεψαν, έτσι αν βρείτε κάτι τέτοιο θα είναι ευκολότερο να εμπιστευτείτε αυτό το άτομο όταν το δοκιμάσετε πρώτα. Μπορείτε πάντα να τους ρωτήσετε αν έχουν αναφορές και φωτογραφίες από την προηγούμενη δουλειά που έχουν κάνει ακριβώς για να δείτε αν είναι ικανοί για να αναλάβουν και να φέρουν  σε πέρας το έργο που σχεδιάζετε να κάνετε.

Τα υλικά

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του σπιτιού σας πρέπει να είναι κορυφαία ποιότητα γιατί πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα σας κρατήσουν για πολλά χρόνια. Όσο πιο φθηνά είναι όλα αυτά που χρησιμοποιείτε, τόσο πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε στο εγγύς μέλλον. Πραγματικά ξοδεύετε περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα, κάνοντας όσο το δυνατόν φθηνότερα, γιαυτό  θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Υπάρχουν προσφορές  που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και ακόμα και τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό που πρόκειται να αγοράσετε είναι γνωστό για την ποιότητα.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια εργασία για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αν πάτε αυτή τη διαδρομή, αναζητήστε τα σεμινάρια σχετικά με το έργο που πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι δυνατόν να κάνετε σωστά. Εάν δεν είστε σίγουροι γι ‘αυτό ή νομίζετε ότι θα το δυσκολευτείτε, τότε μην το κάνετε. Αυτό το λέω επειδή αν κάνετε κάποιο λάθος, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερο για να το διορθώσετε και στη συνέχεια να το κάνετε σωστά. Μερικές ανακαινίσεις είναι απλές, αλλά μερικές εργασίες ώμος είναι πιο δύσκολες από ό, τι φαίνονται όταν τις διαβάσετε.

 

Μην ξεχάσετε να εργαστείτε με έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό ανακαίνισης. Μερικές φορές δεν θα είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά τι πρέπει να κάνετε και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε και να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα. Εάν συμβεί  μια καταστροφή στο σπίτι σας  μπορείτε να πάρετε χρήματα από την ασφάλεια  που καλύπτει την οικία σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε της σωστή απόφαση για την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Μερικά από τα προβλήματα που συμβαίνουν σε ένα σπίτι είναι τα υδραυλικά, αυτά  θα πρέπει να βρίσκονται στη λίστα προτεραιότητας σας. Μπορεί να είναι συνετό να ζητήσετε από μια εταιρεία ή εργολάβο  ένα σχέδιο πληρωμής κάποιου είδους για να το κάνετε αυτό πιο εύκολο για σας.

Μια ανακαίνιση σπιτιού που γίνεται σωστά θα προσθέσει αξία στο σπίτι σας και θα το κάνει πιο όμορφο. Διαφορετικά, μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε και δεν θα αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου. Κάνετε οτιδήποτε για το σπίτι σας με τον κατάλληλο τρόπο αν θέλετε να σας ωφελήσει.

Προσφορά για Ανακαίνιση Σπιτιού

Προσφορά για Ανακαίνιση Σπιτιού με 7100.00€

Ανακαίνιση σπιτιού σε τιμή σοκ. Δείτε την προσφορά για ολική ανακαίνιση σπιτιού με 7100.00€
Δάπεδα:
Επίστρωση δαπέδων με πλακίδια Α’ διαλογής ή πάτωμα laminate
Δυνατότητα επιλογής από μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων

Μπάνιο:
• Μελέτη και 3D απεικόνιση του νέου μπάνιου σας από έμπειρους σχεδιαστές
• Αποξηλώσεις ειδών υγιεινής
• Αποξήλωση πλακιδίων
• Απομάκρυνση αδρανών υλικών με κάδο
• Νέες σωληνώσεις ύδρευσης με πολυστρωματική σωλήνα ή χαλκοσωλήνα talos
• Νέες σωληνώσεις αποχέτευσης με νέα σιφόνια δαπέδου valsir
• Σοβάτισμα λουτρού και γέμισμα δαπέδου με τσιμεντοκονίαμα
• Πλακάκια λουτρού για τοίχους και δάπεδο τις επιλογής σας από την μεγάλη γκάμα δειγμάτων που διαθέτουμε στο γραφείο μας
• Τοποθέτηση πλακιδίων λουτρού
• Κατασκευή επίπλου μπάνιου με επικαθήμενο νιπτήρα έως 80 εκ. χρώματος επιλογής σας
• Λεκάνη με καζανάκι χαμηλής πιέσεως με κάθισμα και καπάκι soft close
• Κατασκευή χτίστης ντουζιέρας με καμπίνα ή τοποθέτηση ακριλικής μπανιέρας
• Σετ ανάμικτων μπαταριών λουτρού ιταλικές
• Αξεσουάρ μπάνιου

Κουζινα :
• Μελέτη και 3D απεικόνιση της νέας κουζίνας από έμπειρους σχεδιαστές
• Αποξήλωση παλαιών ερμαρίων κουζίνας
• Κατασκευή νέων ερμαρίων κουζίνας έως 8 τρέχοντα μέτρα που αποτελείτε από Μελαμινικά πορτάκια με PVC περιμετρικά, μεντεσέδες φρένου, συρτάρια φρένου, πόμολα inox 12,8 cm (μπάρα) , πιατοθήκη, κοντυλοθήκη, κάδος απορριμμάτων, μπάζα αλουμινίου 10 cm. Δυνατότητα επιλογής από μεγάλη γκάμα χρωμάτων σε πορτάκια και πάγκους
• Επιλογή πλακιδίων για την πλάτη του πάγκου της κουζίνας Α’ Διαλογής
• Απορροφητήρας συρόμενος
• Ανοξείδωτος νεροχύτης με δυο γούρνες
• Μπαταρία νεροχύτη
• Αλλαγή ή επιδιόρθωση της υδραυλικής και αποχετευτικής εγκατάστασης εάν κριθεί απαραίτητο

ανακαίνιση μπάνιου

Θέλετε να κάνετε ανακαίνιση μπάνιου;

Ανακαίνιση Μπάνιου “δωρεάν”

Πολλές εργασίες ανακαίνισης μπάνιου μπορούν να γίνουν για να κάνουν το σπίτι σας καλύτερο. Εάν είστε κουρασμένοι από τον τρόπο εμφάνισης του μπάνιου σας ή αν έχουν διαρροές τα υδραυλικά, μπορείτε να κάνετε κάποια εργασία σε αυτό. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ανακαίνιση, θα πρέπει να εξετάσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Πού μπορείτε να βρείτε μαθήματα για το πώς να κάνετε ανακαινίσεις; Ένας εύκολος τρόπος είναι να τους αναζητήσετε στο Google δακτυλογραφώντας τι θέλετε να κάνετε και στη συνέχεια τις λέξεις πώς να. Ένα παράδειγμα θα ήταν κάτι σαν “εγκατάσταση νεροχύτη μπάνιο πώς να” έτσι μπορείτε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με αυτό το είδος τις εργασίες. Μην εμπιστεύεστε το πρώτο αποτέλεσμα στο οποίο κάνετε κλικ, επειδή ίσως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό στην περίπτωσή σας. Αντ ‘αυτού, μάθετε από μερικούς διαφορετικούς ανθρώπους τι να κάνετε και στη συνέχεια να καταλάβετε πώς να το κάνετε να λειτουργήσει για το δικό σας  μπάνιο.

Ανάθεση σε μια εταιρία

Η πρόσληψη μιας εταιρείας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά γρήγορα και σωστά, αλλά πρέπει να γίνει από άτομα με καλή φήμη. Συνήθως μπορείτε να αναζητήσετε μόνο το όνομα της εταιρείας και την πόλη που βρίσκεται για να δείτε αν κάποιος έχει δημοσιεύσει σχόλια. Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε πρόσφατα αποτελέσματα είναι να τα ταξινομήσετε κατά ημερομηνία, ώστε να μπορείτε να δείτε ποια είναι η εταιρεία σήμερα. Αν εμπιστεύεστε σε παλαιότερες κριτικές, ενδέχεται να μην έχετε την ίδια υπηρεσία επειδή τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Εάν πρόκειται να πάρετε κάτι νέο εγκατεστημένο σαν λεκάνη  ή μπανιέρα, πρέπει να πάτε με την καλύτερη επιλογή που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά συνήθως. Ορισμένα υλικά και επιλογές μπορεί να έχουν φθηνότερη τιμή λόγω πώλησης, αλλά γενικά αν πάτε με τη φθηνότερη δυνατή επιλογή, δεν πρόκειται να κρατηθεί πολύ καλά. Δοκιμάστε να ψωνίσετε σε γνωστά καταστήματα που έχουν καλή φήμη και που σας δίνουν εγγύηση για μερικούς μήνες έως ένα χρόνο σε ό, τι παίρνετε έτσι εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μπορείτε να το επισκευάσετε η αντικαταστήσετε  δωρεάν.

Σεμινάρια Ανακαίνισης  online

Προσπαθήστε να δείτε αν υπάρχουν ηλεκτρονικά σεμινάρια online που σας δείχνουν πώς να κάνετε μια ανακαίνιση μπάνιου ή τουλάχιστον ό, τι μοιάζει όταν τελειώσει. Αν μπορείτε να πάρετε ένα βίντεο με οδηγίες και δείτε το πολλές φορές. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι απλώς καλοί στο να θέσουν τις πληροφορίες σε καλή χρήση χωρίς κάποιο είδος εικόνας που συμβαδίζει με αυτό. Γνωρίστε ότι ορισμένες φωτογραφίες είναι στατικές και φαίνονται καλύτερα από ό, τι στην πραγματική ζωή και ότι τα χρώματα δεν είναι πάντα τα ίδια με την οθόνη σας.

Το να είστε σε θέση να βελτιώσετε το σπίτι σας με τον σωστό τρόπο μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Κάνοντας μια ανακαίνιση μπάνιο  με το σωστό τρόπο δεν είναι τόσο δύσκολο όταν  ξέρετε τι κάνετε ή να προσλάβετε κάποιον που το κάνει πολύ καλά. Μακροπρόθεσμα, είναι καλύτερο να έχετε κάνει υψηλής ποιότητας εργασία από κάτι φθηνό.

1 2